Районно мюфтийство – София проведе ноемврийското си заседание с имамите

 

На 27 ноември (сряда) 2019 година Районно мюфтийство – София проведе редовното си заседание с имамите. Събранието се проведе в клуба на мюфтийството в Студентски град, а официални гости бяха заместник главният мюфтия Мурат Пингов и Бахри Изет – експерт в Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство.

Участниците в работната среща направиха обстоен анализ на дейността на имамите от Районно мюфтийство - София, тяхното месечно възнаграждение, както и провеждането на коран-курсовете на местно ниво. Специално внимание беше обърнато и на националната кампания на Мюсюлманско изповедание „Седмицата на сираците“, абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за 2020 година, както и седмичните лекции, които се организират по месджидите в района.

Заместник главният мюфтия Пингов напомни, че е нужно всеки един имам да се отнася със сериозност, отдаденост и искреност в работата си. Той акцентира и върху важността на екипната и колективната работа.

Експертът от Отдел „Иршад“ Изет направи анализ на летните коран-курсове, като акцентира върху важността на целогодишните курсове и плодовете от тях.

В края на заседанието имамът на столичната джамия Шенол Исмаил беше официално отличен за големия брой направени абонаменти за списание „Мюсюлмани“ за настоящата година, които са 85 на брой.

Заседанието приключи с дуа за благодат и успех в делата. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.