Фолклорен танцов състав от Турция посети Районно мюфтийство - Варна

 

Фолклорен студентски състав за народни танци към Община Назилли на вилает Айдън в Република Турция посети Районно мюфтийство – Варна и централната варненска „Азизие“ джамия. По време на посещението си на 20 ноември (сряда) 2019 година танцьорите от групата “Kuzeyin Uşakları” бяха придружавани от ръководителя си д-р Ердинч Йозтен. Гостите бяха посрещнати от домакина, районния мюфтия на град Варна Нурай Шукри, който ги запозна с историята на джамията. Имамът на „Азизие“ джамия пък разказа на младежите за историята на град Варна.

Фолклорният танцов студентски състав в страната ни във връзка с участието си в Международния студентски фолклорен фестивал „Срещи на приятелството“ във Варна. Той е организиран от Икономически университет – Варна със съдействието на Община Варна и ще се проведе от 21 до 23 ноември тази година във Фестивалния и конгресен център на града. Фестивалът се провежда за пета година с идеята да даде възможност за изява на студенти от различни държави и да е едно средище на междукултурен обмен.

Тази година в международното фолклорно събитие ще вземат участие студентски фолклорни състави от няколко университета в различни градове на България, също от Сърбия, Турция и Грузия.

Официалното откриване на V. Международен студентски фолклорен фестивал „Срещи на приятелството“ ще бъде от 19:30 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Събитието е с вход свободен за всички желаещи.

  

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.