Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Франция у нас Флоранс Робин посети Главно мюфтийство

 

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Франция в България Флоранс Робин бе на официално посещение в Главно мюфтийство на 18 ноември (понеделник) 2019 година. В рамките на визитата Робин бе придружавана от своя заместник. Гостите бяха посрещнати от духовния водач на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи, като на срещата присъстваше и главният секретар на Мюсюлманско изповедание Джелал Фаик. Домакинът запозна гостите с дейността на Главно мюфтийство и с живота на мюсюлманската общност в страната ни.

„Визитата на делегацията от френското посолство в Главно мюфтийство бе в знак на учтивост след встъпването в длъжност на повия посланик Флоранс Робин. Факт е, че Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България и Посолството на Франция у нас се радват на дългогодишно ползотворно сътрудничество.“ – отбеляза за Grandmufti.bg по повод състоялата се среща главният секретар на Мюсюлманско изповедание Джелал Фаик.

Посланикът на Френската република у нас Флоранс Робин започна дипломатическата си мисия в страната ни преди два месеца. Тя официално връчи акредитивните си писма на президента на Република България Румен Радев на 19 септември 2019 година. 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.