Посветена на рождението на Пратеника (с.а.с.) изложба откриха в Истанбул

 

В Истанбул бе открита Изложба на традиционното ислямско изкуство, посветена на рождението на Пратеника Мухаммед (с.а.с.).

Изложбата, която е организирана от Центъра на жените, младежите и семейството към Религиозния фонд на Турция, е поместена в Галерията на изкуствата в Двореца „Долмабахче“.

„Пратеникът Мухаммед (с.а.с.) казва, че Аллах е красив и обича красивото и съветва да се показва красотата, да се гледа всичко красиво и да се твори красота.“ – каза председателят на Дирекцията по религиозните въпроси „Диянет“ на Република Турция проф. д-р Али Ербаш при откриването на изложбата.

В изложбата са представени около 200 произведения, автори на които са 50 ученици от 8 професионални школи по изкуства към Центъра на жените, младежите и семейството към Религиозния фонд на Турция. Представени са 8 направления в изкуството, като например изложбата включва картини, изрисувани с техниката „Ебру“, калиграфия, надписи върху керамика, миниатюри, произведения от кожа, позлатяване стил „тезхип“ и други.

Изложбата ще бъде достъпна за посетители до 13 ноември тази година, от 09:00 до 17:00 часа.

 

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.