Стотици гости присъстваха на празнично честване по случай Мевлид Кандили в Айтос

 

Повече от 300 мъже и жени присъстваха на празничната вечерна програма по случай Мевлид Кандили в Айтос на 8 ноември (петък) тази година. Тя се състоя в джамията на града и беше организирана съвместно от Районно мюфтийство – Айтос и Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България.

Сред официалните гости на честването по случай Святото рождение на Пратеника (с.а.с.) бяха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, представители на Посолството на Република Турция в България, както и представители на Генералното Консулство на Република Турция в Бургас. Събитието беше уважено и от гости от Дирекцията по религиозните въпроси на Република Турция „Диянет“. Присъстваха още районни мюфтии и гости от цялата страна.

Празничната програма в Айтос включваше приветствие от страна на домакина Селятин Мухарем, четене на Коран-и Керим и мевлид, религиозни лекции, изпълнения на религиозни песнопения. Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и Ердал Аталай – официален гост от „Диянет“ в Република Турция, изнесоха лекции, посветени на Святото рождение на Пратеника (с.а.с.) пред стотиците гости. Тържествената програма беше официално закрита с дуа.

„С проведеното празнично честване в петък вечерта в град Айтос официално открихме Седмицата на Святото рождение на Мухаммед (с.а.с.) в региона. В същата вечер имаше организирани програми и в други населени места в айтоско, а някои от събитията ни предстоят тази седмица.“ – каза за Grandmufti.bg айтоският районен мюфтия Селятин Мухарем.

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.