Районно мюфтийство - Русе проведе работна среща с местните имами

На 31 октомври 2019 година в джамията „Хаджи Мехмед” в град Русе се проведе работна среща с имамите и председателите на мюсюлманските настоятелства към Районно мюфтийство - Русе. Заседанието започна с приветствени слова на районния мюфтия Юджел Хюсню и четене на айети от Свещеният Коран от Туруду Йълдъръм, гост-имам от Република Турция в град Русе.

Имамите бяха запознати с дневния ред на срещата, който включваше теми като анализ, свързан с мюсюлманското население по места и дейността на свещенослужителите. Районният мюфтия запозна имамите с предстоящите дейности, свързани със „Седмицата на сираците”, която ще се проведе между 25 ноември и 01 декември 2019 година.

По време на работната среща бяха обсъдени още набирането на курсисти за едногодишния курс за подготовка на имами в град Шумен. Имамите разгледаха темата за организирането на зимни сохбети по населени места, организиране на целогодишни коран-курсове и провеждането на програми по повод Мевлид кандили. Освен всичко останало беше обсъдена и темата за проекто-бюджетите на мюсюлманските настоятелства за 2020 година и други въпроси, свързани с административно-финансовата част.

Домакинът, районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню, благодари на присъстващите имами за участието в срещата и за доброто изпълнение на служебните им задължения.

Събранието беше закрито с дуа, отправена от Туруду Йълдъръм - имам в „Хаджи Мехмед“ джамия в град Русе.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.