Благодетел направи дарение на ислямска литература за села в кърджалийско

Преди броени дни мюсюлманин направи дарение на ислямска литература чрез Районно мюфтийство – Кърджали. То включваше 20 броя тефсир на Свещения Коран, превод на Свещения Коран, издания на списание „Мюсюлмани“, както и други издания на Мюсюлманско изповедание.

„Желанието на дарителя бе дарената ислямска литература да бъде раздадена в селата в кърджалийско.“ – сподели за Grandmufti.bgрайонният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Той сподели още, че по този повод районното мюфтийство е провело среща с представителите на всички 20 мюсюлмански настоятелства в региона.

С тях е обсъдена идеята за създаване на библиотечни кътове към местните джамии, където мюсюлманите, и особено младежите, да имат свободен достъп до ислямска литература, което би помогнало за духовното и интелектуалното им развитие.

Дарението на ислямската литература бе направено по повод провелата в края на изминалия месец инициатива „Седмица на имамите и джамиите“. Инициативата премина изключително успешно и в района на Кърджали. Активно се включиха всички централни джамии към кърджалийското мюфтийство, като освен останалите прояви, петъчното хутбе също бе посветено на темата за значението на джамията в ислямската цивилизация и ролята на имама, който следва да бъде пример за подражание и да се стреми към добро образование и възпитание на подрастващите.  

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.