В Биробиджан откриха първата джамия на територията на Еврейската автономна област в Русия

 

В столицата на Еврейската автономна област Биробиджан в Русия бе открита съборна джамия, предава ОТР. Тя е най-голямата джамия в Далечния Изток. Двуетажното каменно здание е построено в центъра на града с помощта на дарения.

Строителството на мюсюлманския храм продължило 7 години. Теренът за строежа е предоставен от администрацията на града през 2012 година под формата на подарък за празника Байрам. Джамията е с пет купола и може да побере до 800 човека, а в района живеят около 3000 мюсюлмани.

Насимджон Насрдинов, заместник-председател на организацията на мюсюлманската общност в Еврейската автономна област заяви: „Много ми е приятно, че ние всички живеем в мирно време и че тук живеят толкова добри хора. Всички заедно сме постигнали това и ще се стараем да живеем в мир“.

На откриването всички гости бяха нагостени с пилаф. По думите на представителите на мюсюлманската общност, новата джамия ще бъде място не само за изпълнение на молитви, но и център за противодействие на разпространението на екстремистки идеи и утвърждаване на истинските ценности на исляма. 

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.