Имамите от айтоско обсъдиха участието си в кампаниите на Мюсюлманско изповедание на редовното октомврийско заседание

 

На 21 октомври (понеделник) 2019 година Районно мюфтийство – Айтос проведе в джамията редовното си месечно заседание с имамите от региона.

Работата среща беше открита с четене на откъс от Коран-и Керим. Заседателите бяха приветствани от домакина и районен мюфтия на Айтос Селятин Мухарем, който им представи дневния ред на работната среща. Акцентът в него бе провеждащата се на национално ниво „Седмица на имамите и джамиите“ 2019, която ще продължи до края на тази календарна седмица.  

„Обсъдихме подготовката на районното мюфтийство за участието в инициативата, както и предварително изготвената от нас план-програмата със събития и различни прояви по време на „Седмицата на имамите и джамиите“, които ще се проведат в различните населени места в айтоско.“ – сподели за Grandmufti.bg районният мюфтия на Айтос Селятин Мухарем. – „В рамките на тази инициатива на Главно мюфтийство джамиите се посещават от училищни групи и други заинтересовани от немюсюлманската общност в региона.“ – допълни още той.

По време на октомврийското заседание имамите от айтоско обсъдиха още подготовката за абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за 2020 година, предварителната подготовка за участието в националната кампания в помощ на сираците през месец ноември, както и програмата за отбелязването на Мевлид кандили в региона.

От името на главния мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи бяха отличени няколко мюсюлмански настоятелства в региона за активността им по време на Кампанията за подпомагане на ислямското образование. Благодарствени писма получиха мюсюлманските настоятелства на селата Кликач, Зайчар, Снягово и на град Айтос.

Работното заседание за месец октомври в Айтос беше закрито с дуа за ползотворна работа и берекет.  

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.