Сливенските имами се събраха на редовно заседание за месец октомври

 

Районно мюфтийство – Сливен проведе редовното си месечно заседание за октомври с участието на местните имами. То се състоя на 21 октомври (понеделник) тази година. Официален гост на работната среща беше председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед.

Сред приоритетно обсъдените теми и въпроси бяха проведените летни-коран курсове и постигнатите в рамките им резултати. Разгледана беше и програмата на сливенското мюфтийство за участието в националната „Седмица на имамите и джамиите“, която се провежда между 21 и 26 октомври с различни събития и инициативи в цялата страна.

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед взе активно участие в проведената среща, като имаше възможността да отговори на множеството въпроси на имамите, както и да ги посъветва за различни аспекти от работата им – как да бъдат по-добри и активни в дейността си и колко е важно да заложат на самоподготовката си.

„Работното заседание премина много натоварено, но беше изключително ползотворно.“ – коментираха за Grandmufti.bg от Районно мюфтийство – Сливен.

Срещата завърши с работен обяд, в който се включиха всички заседатели. 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.