Регионално състезание по Хитабет се проведе в Шумен

 

На 21 октомври (понеделник) 2019година в джамията „Шериф Халил паша“ в град Шумен се проведе регионално състезание по Хитабет (четене на хутбе). В състезанието участие взеха осем имам-хатиби от областта.

Състезанието започна с приветствие от страна на районния мюфтия на град Шумен и домакин на събитието Месут Мехмедов. Той запозна участниците с регламента на състезанието, при което имамите бяха оценявани от жури в състав Шериф Хюсню – директор на Духовно училище „Нювваб“ - Шумен, Мехмед Хасан – преподавател в Духовно училище „Нювваб“, и Мустафа Хаккъоглу – гост-имам от Република Турция.

След края на състезанието председателят на журито обяви резултатите. На първо място се класира Ерхан Сали – имам на село Тъкач, на второ място – Вежди Ашкън – имам на село Страхилица и на трето място – Мехмед Шуганов – имам-хатиб на град Велики Преслав (кв. Кирково).

За всички участници  в състезанието бяха осигурени парични и предметни награди, които им бяха връчени от районния мюфтия Месут Мехмедов и наместник-районния мюфтия Ариф Мехмед. 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.