Премиера на книгата „Джамии в София“ по време на „Седмица на имамите и джамиите“ 2019

 

Отдел „Издателство“ към Главно мюфтийство ще проведе официална премиера на най-новата книга на проф. Любомир Миков - „Джамии в София“. Премиерата ще се състои на 24 октомври (четвъртък) 2019 година от 18:00 часа в Клуб на архитекта на ул. „Кракра“ №11 в столицата.

Представянето на книгата „Джамии в София“ е част от програмата със събития и инициативи на Мюсюлманско изповедание, провеждащи се в рамките на „Седмицата на имамите и джамиите“ 2019 (21 - 26 октомври).

Освен автора на изданието участие в официалната премиера ще вземат още референтите проф. дин Орлин Събев от Института за балканистика с център по тракология при БАН и д-р арх. Миряна Йорданова от Департамента по Архитектура към Нов български университет. Д-р Емине Байрактарова от Висшия ислямски институт ще бъде модератор по време на премиерата.

„Новата книга на проф. Любомир Миков „Джамии в София“ се посвещава на 140-ата годишнина от обявяването на София за столица на България. Каним всички желаещи да присъстват на събитието.“ – казаха за Grandmufti.bgот Отдел „Издателство“ към Главно мюфтийство.

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.