Кърджалийското мюфтийство проведе регулярна среща с децата сираци от региона

 

На 12 октомври (събота) 2019 година Районно мюфтийство – Кърджали проведе поредната си регулярна среща с подпомаганите от Главно мюфтийство деца сираци от региона. Срещата се състоя от 11:00 часа в съботния ден и на нея присъстваха районният мюфтия Бейхан Мехмед и експертът от Отдел „Вакъфи“ към кърджалийското мюфтийство Илхан Мехмед. След края на срещата домакините бяха организирали възможността децата да се включат групово в религиозната програма с участието на видния турски теолог проф. д-р Мустафа Караташ в Момчилград.

„Целта ни беше както децата да се срещнат на живо с проф. д-р Мустафа Караташ и да чуят лекцията му, така и да се запознаят с материалната база и възможността за получаване на средно образование в Духовно училище - Момчилград.“ - разказа експертът от Отдел „Вакъфи“ към кърджалийското мюфтийство Илхан Мехмед.

В началото Районно мюфтийство – Кърджали стартирало с ежемесечно финансово подпомагане на 11-12 деца, а към момента броят им е 21 деца и има тенденция към увеличаването им. Регионалната мюсюлманска институция се стреми да провежда среща с подпомаганите деца сираци от региона поне веднъж на 3-4 месеца.

„Тъй като най-големият проблем на подрастващите днес е именно възпитанието, уважението към по-възрастните, религиозното обучение, то мюфтията при всяка от срещите с децата акцентира върху точно тези важни неща.“ – сподели още експертът от Отдел „Вакъфи“ към Районно мюфтийство – Кърджали Илхан Мехмед. 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.