Шуменското районно мюфтийство проведе заседание с имамите от областта

 

 

На 10 октомври (четвъртък) 2019 година при Районно мюфтийство – Шумен се проведе работна среща с имамите от района. Заседанието беше проведено в заседателната зала на мюфтийството. В него взеха участие всички имами от областта.

Районният мюфтия на Шумен запозна присъстващите с дневния ред на срещата. Първа точка от дневния ред бе предстоящата „Седмица на имамите и джамиите”. Във връзка с тази инициатива районният мюфтия изнесе лекция, придружена с презентация на тема „Качествата на идеалният имам“. Също така имамите от района бяха запознати с план-програмата за предстоящата „Седмица на имамите и джамиите“.

Районно мюфтийство - Шумен излезе с решението да обяви датата 26 октомври 2019 година за „Ден на отворените врати”, в който ден джамиите ще бъдат отворени за посещение за всички в интервала между 9:00. и 18.00 часа. По повод предстоящата седмица Районно мюфтийство - Шумен обяви също така и състезание за четене на хутбе, в което може да участват желаещите имами от Област Шумен.

По време на заседанието районният мюфтия Месут Мехмедов запозна присъстващите с курса по „Тасхих-и Хуруф”, организиран от Главно мюфтийство, който ще се проведе в пловдивското село Устина.

 

В края на заседанието от името на главния мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи бяха връчени благодарствени писма на имамите и мюсюлманските настоятелства за участието и подкрепата им за реализирането им на тазгодишната инициатива „Седмицата на ислямското образование“.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.