Скръбна вест: Почина дългогодишният имам от русенско Рефик Ахмед

 

На 4 октомври (петък) 2019 година внезапно почина дългогодишният свещенослужител имам Рефик Юсмен Ахмед от село Бъзън (Община Русе).

Рефик Юсмен е роден на 18.08.1939 година в земеделско семейство в село Бъзън. Като дете учи в родното си село, след което продължава образованието си в Турско педагогическо училище - град Разград. След завършването си на педагогическото училище в Разград Рефик ходжа по разпределение бил изпратен като учител в кърджалийско. След известно време се завръща в крайдунавската равнина и започва да работи като учител в родното си село Бъзън. Учителствал е още в село Голямо Враново и в някои разградски села.

След настъпването на режима му отнели учителските права и тогава Рефик Ахмед започва да работи като „Ръководител – движение“ в ж.п. гара Ястребово. При настъпване на демокрацията Рефик Юсмен е първият демократично избран кмет в родното си село Бъзън. След като се пенсионира става имам на село Ястребово, Област Русе и остава на тази длъжност до сетния си ден. Имам Рефик беше интелигентен, дисциплиниран и активен човек, който се ползваше с огромно уважение в мюсюлманската общност. 

Районно мюфтийство – Русе и Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България изразяват най-дълбоките си и искрени съболезнования към близките на Рефик ходжа! Нека Аллах да ги дари с търпение в приемането на тази загуба и молим Милостивия да приеме добрите дела на Рефик ходжа, да опрости греховете му и да го удостои с най-високите почести в Своя Дженнет! Амин!

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.