Централната джамия на Златоград събра хиляди мюсюлмани на традиционен курбан

 

За поредна година на 29 септември Мюсюлманско настоятелство – град Златоград проведе превърналия се вече в традиция курбан. Той се проведе в централната джамия на града и събра хиляди гости от страната и от съседна Гърция.

Празничната програма включваше приветствия от домакините и официалните гости на тържеството, четене на Коран-и Керим, както и религиозен насихат на тема „Обществената култура, на която ни учи нашата религия исляма“.

„Изказваме своята благодарност към всички дарители, които се включиха в инициативата, към всички гости от България и Гърция, които уважиха за поредна година курбана! Изказваме и специални благодарности към всички участници в организацията на това добро дело! Поздравяваме целият джамаат на Централна джамия-Златоград за добрата организация! Молим Всевишният Аллах да приеме ибадета на всички ни, да пази нас и нашите семейства и да ни напътства по пътя на исляма!
Аллах да е доволен от всички вас!“ – казаха от Мюсюлманско настоятелство – Златоград по повод проведения ежегоден курбан.


 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.