За четвърта поредна година София ще бъде домакин на Празник на религиите

За четвърти пореден път София ще бъде домакин на Празник на религиите, който тази година ще се проведе под мотото „Живеем заедно в разбирателство, уважение и сътрудничество“. Междурелигиозното събитие се организира по инициатива на Столична община, Софийска света митрополия и Национален съвет на религиозните общности в България (НСРОБ). Празникът на религиите ще бъде отбелязан на 19 септември (четвъртък) 2019 година от 17:00 часа в подкуполното пространство на Софийското Ларго.

Културната програма ще включва празничен концерт, посветен на разбирателството, уважението и сътрудничеството между шестте аврамични религиозни общности. Участие в него ще вземат изпълнители и хорови формации от различни религиозни общности. Сред тях са детска танцова формация “Царски деца”, талантливата млада пианистка Марина Мравова - лауреат на множество международни конкурси по пиано, изключителният млад ученик на проф. Марио Хосен - цигуларят Ясен Стаматов, както и блестящият талант - младият народен певец Антонио Симеонов. В празника ще се включат още и представители на Фолклорен ансамбъл “Граово”, танцьорите от танцова формация “Асти Денс”, както и детски хор "Надежда" от град Рудозем. Посланието за мир и толерантност ще бъде подкрепено и от други изявени български изпълнители.
Програмата предвижда и възможност за организирано посещение на храмовете, разположени в т.н. „четириъгълник на толерантността“ в София за всички желаещи.

Празникът на религиите, който е част от Календара на културните събития на Столична община, ще бъде с вход свободен.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.