Районно мюфтийство - Добрич проведе тазгодишното регионално състезание между летните коран-курсове в новооткритата джамия в село Батово

 

На 29 август 2019 година Районно мюфтийство – Добрич проведе тазгодишното си регионално състезание по основни познания за исляма.

То се състоя при огромен интерес в новооткритата джамия в село Батово под ръководството на координатора на летните коран-курсове в региона Бинер Бюлент. Участие взеха общо 48 деца от 16 коран-курса, разпределени в групи по трима. Състезателите преминаха през общо три кръга на състезанието, като трябваше да покажат теоретични познания, свързани с исляма, да четат от Свещения Коран, както и да рецитират кратките сури от Корана наизуст.

Преди самото състезание районният мюфтия на град Добрич Билял Дарджан приветства всички участници, преподаватели и гости, като  разясни важността на годишните коран-курсове и поздрави учениците и техните родители за осъзнатата отговорност и мястото, което заемат коран-курсовете в техния живот. Оценка за работата на децата даде журито, състоящо се от имама на град Варна Исмаил Ахмедов, имама на град Балчик Ехлин Аронов и имама на град Добрич Дилявер Исмет. Официални гости на мероприятието бяха районният мюфтия на град Варна Нурай Шукри и районният мюфтия на град Силистра Мюдесир Мехмед, които отправиха приветствия и пожела успех на състезателите.

На победителите в състезанието, както и на всички участници,  бяха раздадени награди от Районно мюфтийство – Добрич и от други спонсори.

Районно мюфтийство – Добрич благодари на състезателите и преподавателите в летните коран-курсове и родителите за постоянството и положените усилия. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.