Районно мюфтийство – Смолян проведе XII-то регионално състезание по Основни познания за исляма

 

Районно мюфтийство - Смолян, със съдействието на Мюсюлманско настоятелство - град Мадан, проведе XII-то регионално състезание по основни познания за ислямската религия.

Състезанието се проведе на 29 август 2019 година в централната джамия на град Мадан, като на него присъстваха деца от почти всички коран-курсове в Област Смолян. Общо 14 деца се състезаваха в различни категории и нива. Те решаваха тест и положиха практически изпит за отслужване на намаз и четене на Коран. За всички останали деца беше организирана викторина с раздадени много награди.

Деца от коран-курса в златоградското село Долен представиха интересна сценка, като демонстрираха добри актьорски таланти. Програмата бе разнообразена и от участието на група „Вест”, която изпълни поучителни религиозни песнопения.

Журито по време на състезанието бе в състав: хафъз Шефкет Хаджи – директор на Курс за хафъзи „Хафъз Мурад Хаджи“ в град Мадан, Хюсеин Камберов – ваиз към Районно мюфтийство – Смолян и Изет Джалев – имам на село Кочан, Област Благоевград. То бе натоварено с нелеката задача да оцени най-добрите сред всички участници.

След края на надпреварата журито присъди първите места в различните категории и нива на 7 деца. Те получиха специални награди от Районно мюфтийство – Смолян, както и правото да го представят на Националното състезание по Основни познания за исляма, което ще се проведе на 4 и 5 септември в град Момчилград.

След края на програмата всички участници и гости на регионалното състезание бяха нагостени с обяд, осигурен от Мюсюлманското настоятелство на Мадан. Като домакин районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов изрази своите благодарности към всички, взели участие в подготовката и провеждането на състезанието, както и на преподавателите, участниците и на всички гости.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.