Децата от всички 12 летни коран-курса в търновско прекараха един незабравим ден заедно

По инициатива на Районно мюфтийство – Велико Търново  и с активното участие на местния координатор на летните коран-курсове Яшар Мехмедов децата от всички общо 12 курса в региона се събраха в старопрестолния град. Те прекараха заедно съботния ден от изминалия уикенд, като го изпълниха с много вълнение и усмивки.

На 3 август учениците, придружавани от своите преподаватели, се събраха в търновския парк „Света гора“. Те бяха посрещнати от районния мюфтия Сюлейман Масурев, който поздрави групата от общо близо 90 човека с добре дошли. В приветствието си мюфтията акцентира върху важността на летните курсове по Коран и на религиозното обучение за подрастващите. След това децата имаха възможност да играят футбол и да участват в много други спортни игри и активности. По време на съвместната среща децата от различните курсове се запознаха помежду си и се родиха много нови приятелства.

На срещата присъстваха и представители на мюсюлмански настоятелства от региона, както и родители на деца, които бяха съдействали да превозването им от родните населени места до Велико Търново.

Денят завърши с пикник обяд, осигурен от Районно мюфтийство – Велико Търново, като децата и родителите изразиха удовлетворението си от прекрасния ден, прекаран заедно.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.