Главно мюфтийство проведе пореден семинар с координаторите на летните коран-курсове в Южна България

 

След състоялия се миналата седмица семинар за координаторите на летните коран-курсове в Северна България Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство организира среща семинар и за колегите им от Южна България.

Събранието се състоя на 29 юли (понеделник) тази година в Школата за имами в пловдивското село Устина. Участие в него взеха 12 координатори от общо 10 районни мюфтийства на територията на Южна България. Официални гости бяха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, районният мюфтия на Пловдив Танер Вели, както и директорът на Школата за имами в Устина Селим Мехмед. Отдел „Иршад“ беше представен от ръководителя на отдела Халил Ходжов и експертът Бахри Изет.

Дневният ред на състоялата се среща включваше обсъждания, свързани с актуалното състояние на летните курсове по Коран в южната част на страната. Координаторите разгледаха важни въпроси по отношение развитието на коран-курсовете, в това число повишаване качеството на обучение, разкриване на нови групи към съществуващите курсове, както и стартиране на курсове в населени места, където досега е нямало такива.

В рамките на своето обръщение главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи акцентира върху значимостта на летните коран-курсове в цялата страна и на смисъла от тях за бъдещето на подрастващото поколение в мюсюлманската общност.

В края на състоялата се среща духовният водач на мюсюлманите в България отправи дуа за успех и берекет в дейността на Отдел „Иршад“ по отношение на летните курсове по Коран.

 

Автор: Л. Чаушева 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.