Още три джамии в Германия получиха заплахи за поставени бомби

Най-малко три джамии на територията на Германия са получили заплахи по електронната поща за поставени бомби в четвъртък, миналата седмица, съобщават немски медии. Това се случи само два дни след заплахата, отправена към централната джамия в Кьолн.

Две от заплашените на 10 юли джамии са в южната провинция Бавария –  Пейсинг и Фрайман. Хората в мюсюлманските храмове са били евакуирани, след като заплаха, че ще бъдат „убити всички мюсюлмани“, е била отправена от крайнодясна групировка чрез писма по електронна поща.

Третата джамия, получила сигнал за поставени експлозиви в сградата в четвъртък, миналата седмица, е в северозападния град Изерлон. И там храмът и районът около него са били отцепени от полицията, която извършила претърсване на обекта със специално обучени кучета, но не намерила нищо подозрително.

Подадените общо четири заплашителни сигнала срещу джамии в Германия през изминалата седмица са само една част от поредицата ислямофобски актове в страната. Според статистическата информация тези престъпления от омраза бележат ръст през последните години и не само в Германия, но на територията на цяла Европа.

 

Автор: Л. Чаушева

 

   

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.