Представители на Мюсюлманско изповедание посетиха опечалените семейства на двете покойни ученички от ДУ-Момчилград

Преди два дни, на 10 юли тази година, представители на Главно мюфтийство, Висшия ислямски институт, ДУ-Момчилград и Посолството на Република Турция у нас посетиха опечалените семейства на двете ученички от Духовно училище – Момчилград, които в края на месец юни се удавиха във водите на река Върбица.

Семействата на покойните Фатма Юмер Амза от Юмерова Махала на село Света Петка (Област Пазарджик) и Милятка Измирова Купенова от село Осиково (Област Благоевград) бяха посетени от районните мюфтии на Благоевград и Пазарджик Айдън Мохамед и Абдуллах Салих, заместник-ректора на Висшия ислямски институт д-р Мустафа Джанлъ, директора на момчилградското духовно училище Ахмед Бозов и неговия заместник, както и от съветника по социалните въпроси на Посолството на Република Турция в България Мехмет Генч.

Гостите поднесоха лично своите съболезнования към семействата на двете починали девойки, споделяйки съпричастността и подкрепата си в този труден момент. По време на посещенията им в селата Света Петка и Осиково беше четен Коран-и Керим и отправена дуа Аллах да обгърне покойните със Своята милост, а родителите им да дари с много търпение.

Представителите на различните институции изразиха и надеждата си, че като намерили смъртта по пътя на търсенето на ислямско знание Всемилостивият Аллах ще удостои Фатма и Милятка с титлата „шехиди“ и като такива ще ги удостои с прелестите на Дженнетските градини.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.