Технологичен проект на турски учен мюсюлманин се използва по цял свят

Система за разпознаване на лица, създадена от турския учен Сади Вурал, се използва в 30 страни по света. Организаторите на срещата на Г-20 в Аржентина първи са използвали тази система, за да се убедят в отсъствието на двойници при някои от държавните ръководители.

Системата се използва активно в работата на ООН по обезопасяване на границите, в частност да бъдат проверени мигрантите и дали сред тях няма престъпници или лица, които се издирват.

Сади Вурал е завършил висше образование в Турция и след това заминава за Япония за защита на докторска дисертация. В Япония основава компания за разработка на системи за разпознаване на лица Ayonix.

Компанията се занимава с разработката, поизводството и доставката на пазара на подобни системи в продължение на вече 12 години. Както съобщава турският учен пред агенция „Анадолу“, компанията продава системите за разпознаване на лица в 30 различни страни.

По думите му тя се използва и от международни организации.

„Системата е била използвана на срещата на върха „Г-20“ в Аржентина. На проверка за наличие на двойници са били подложени лидерите на 20 страни. До момента подобни системи са вграждани в камерите за видеонаблюдение, които са били поставяни с цел безопасност на различни места.“ – допълва още Вурал.

 

Източник: Islam.ru

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.