Русенското мюфтийство проведе юнско работно заседание с имамите и настоятелите 

На 27 юни (четвъртък) 2019 година Районно мюфтийство - Русе проведе редовно месечно заседание с местните имами и с председателите на мюсюлманските настоятелства в региона.

Домакинът на работната среща и районен мюфтия на Русе Юджел Хюсню приветства присъстващите с добре дошли, след което заседанието беше официално открито с прочит на откъс от Свещения Коран от гост-имама от Република Турция Туруду Йълдъръм.

Имамите и настоятелите бяха запознати с дневния ред на събранието. Той включваше приоритетно обсъждане на провеждането на летните коран-курсове в русенско. Официално беше представен регионалният координатор за летните курсове по Коран в Област Русе Неджметин Неджмиев. Той разясни на колегите си начина, по който ще протекат те през настоящата година.

Направен беше и отчет на резултатите от националната кампания на Главно мюфтийство в помощ на ислямското образование, която традиционно се провежда всяка година по време на месец Рамазан. Русенският мюфтия Юджел Хюсню изказа благодарността си към всички имами и мюсюлмански настоятелства в региона за активността им в рамките на кампанията. Стана ясно, че тази година Районно мюфтийство – Русе е подпомогнало националната инициатива с обща сума от 13 656.60 лева.

Друга от обсъдените теми по време на заседанието беше за набирането на кандидати за Духовно училище „Мирза Сеид Паша“ в град Русе. По този повод бе направено допитване относно ученици, завършили основното си образование, които биха продължили обучението си в русенското духовно училище.

Работното заседание протече с активното участие на имамите и мюсюлманските настоятели, които споделяха мнения, идеи и съвети по обсъжданите въпроси.

След изчерпването на дневния ред то беше закрито с молитва за здраве и берекет.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.