Районно мюфтийство – Варна изпрати дългосрочно командирования от Турция имам Юмер Йозйер след края на мандата му

След успешно завършен 5-годишен мандат като имам в Районно мюфтийство – Варна, хафъз Юмер Йозйер от Република Турция беше официално изпратен от колегите си от България.

Тържеството по изпращането на командирования имам беше организирано от варненското мюфтийство съвместно с местната мюсюлманска общност. Празничната програма беше уважена от районния мюфтия на Добрич Билял Дарджан, от имамите и служителите на районното мюфтийство, както и от гости от цялата област.

Временно изпълняващият длъжността районен мюфтия на Варна Нурай Шукри връчи на колегата си хафъз Юмер Йозйер почетен плакет в знак на благодарност за приноса му към религиозното развитие на мюсюлманите във Варна през изминалите 5 години. Той получи и подаръци сувенири от името на варненското мюфтийство и Мюсюлманско изповедание на Република България.

Случаят беше използван и за да бъде официално представен новият служител, командирован от Дирекция „Диянет“ в Република Турция. Салих Каплан ще работи като имам към Районно мюфтийство – Варна на мястото на досегашния имам Юмер Йозйер през следващите 5 години.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.