Варненското районно мюфтийство проведе юнското си работно заседание с имамите от региона 

На 20 юни (четвъртък) тази година Районно мюфтийство – Варна проведе редовното си месечно заседание с имамите. То се състоя в централната джамия на град Варна „Азизие“, като домакин на работната среща бе временно изпълняващият длъжността районен мюфтия на града Нурай Шукри.

Дневният ред на заседанието включваше обзор на дейността на местните имами по време на отминалия месец Рамазан. Всеки от тях представи служебен доклад за извършените дейности в този период, като също така представи аргументация за сумата пари, събрана в населеното му място в рамките на ежегодната национална кампания на Главно мюфтийство в помощ на ислямското образование.

Имамите от варненско обсъдиха още и провеждането на предстоящите летни коран-курсове. Акцентът беше поставен върху въвеждането на по-иновативни образователни методи при работата с децата от страна на имамите, както и сформирането на различни групи в коран-курсовете според нивото на децата. Целта на последното е да се избегнат случаи, при които дългогодишни курсисти повтарят в лятното си обучение вече ученото през изминалите години. За регионален координатор на летните коран-курсове към Районно мюфтийство – Варна бе избран имамът на „Азизие“ джамия в морската столица Исмаил Ахмедов.

По време на работното заседание участниците в него попълниха и атестационни карти, които предстои да бъдат обработени в Районно мюфтийство - Варна.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.