Семинар за координаторите на летните коран-курсове в Северна България беше проведен в Шумен

Координаторите на летните коран-курсове, които ще бъдат проведени към районните мюфтийства на територията на Северна България, се събраха на еднодневен семинар в град Шумен. Той се състоя на 20 юни (четвъртък) тази година, като домакин на събитието бе Районно мюфтийство – Шумен.

Участие в срещата взеха общо 12 координатори. Официален гост на семинара бе заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов.

Работното събрание протече в общо два блока. Лектор в рамките на първата част от срещата бе Бахри Изет – експерт в Отдел „Иршад” към Главно мюфтийство и главен координатор на летните коран-курсове за цялата страна.

„Обсъдихме важни теми по отношение на мотивацията на преподавателите в курсовете, както и някои аспекти, свързани с повишаване качеството, а и броя на летните коран-курсове.” – каза за Grandmufti.bg Бахри Изет.

Във втората част от срещата всеки от участващите координатори имаше възможността да сподели плановете си за провеждането на тазгодишните летни курсове по Коран, както и къде и колко на брой курса се очаква да бъдат проведени.

По думите на Бахри Изет от Отдел „Иршад”, една от основните цели на отдела по отношение провеждането на летните коран-курсове за настоящата година е броят им да бъде по-голям от този на миналогодишните. Основен приоритет е стартирането на групи по Коран в населени места в страната, където досега не са били провеждани летни коран-курсове.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.