Координаторите на летните коран-курсове в Южна България се събраха на семинар в Устина

На 19 юни (сряда) тази година се проведе еднодневен семинар с координаторите на летните-коран курсове към районните мюфтийства на територията на Южна България. Той се състоя в Школата за имами в пловдивското село Устина, като в нея участие взеха общо 11 координатори.

Семинарът протече в общо два блока. Лектор в рамките на първия панел бе Бахри Изет – експерт в Отдел „Иршад” към Главно мюфтийство и главен координатор на летните коран-курсове за цялата страна.

„Засегнахме важни теми по отношение на мотивацията на преподавателите в курсовете, както и подобряване качеството на религиозното обучение и увеличаване броя на летните коран-курсове в страната“. – заяви за Grandmufti.bg Бахри Изет.

По време на втория блок от семинара участниците в него имаха възможността да обсъдят плановете си за провеждането на тазгодишните летни курсове по Коран. Всеки от координаторите сподели визията си и какво и как се предвижда по отношение на организацията на курсовете това лято.

Семинарът беше завършен с пожелания за успешна и ползотворна работа по време на предстоящите летни курсове по Коран в България.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.