Главният мюфтия се срещна с делегация от Ирак

На 18 юни в рамките на своето работно посещението си в България представители на иракския парламент и членове на Върховната комисия за правата на човека на Ирак, посетиха Главно мюфтийство, където бяха посрещнати от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Срещата протече в приятелски дух. Членовете на иракската делегацията изразиха своето задоволство от посещението в Главно мюфтийство и срещата с главния мюфтия. 

В рамките визитата в България се сключва меморандум за сътрудничество между Върховната комисия за правата на човека в Ирак и Комисията за защита от дискриминация в България.

На срещата присъстваха г-н Ахмед Ал Кинани, член на Комитета по правата на човека към иракския парламент, г-н Али Ал Жаралах, заместник-президент на Върховната комисия за правата на човека, г-н Али Ал Баяти, член на Върховната комисия за правата на човека в Ирак и ръководител на Комитета за предотвратяване на дискриминацията, г-н Моханад Ал Зуабиди, член на Върховната комисия за правата на човек в Ирак, доц. Д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация в България и г-н Баки Хюсеинов, зам.-председател на комисията.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.