Музей на ислямското изкуство в Австралия представя бита и историята на местните мюсюлмани

Музеят за ислямското изкуство, който е открит през 2014 година в Мелбърн, предоставя представя не само исляма като религия, но и историята и бита на мюсюлманите, живеещи в тази страна.

Музеят е създаден от австралийския мюсюлманин и бизнесмен Мустафа Факур с подкрепата на федералното правителство. Той е първият и за момента единствен ислямски музей в страната. По случай годишнината от откриването му музеят е бил посетен от повече от 50 000 човека.

Културното учреждение работи 6 дни в седмицата, в рамките на които се организират различни мероприятия: от уроци по калиграфия до конференции, от исторически изложби до курсове по миниатюри, също занаятчийски работилници и тематични работилници в различни сфери.

Директорът на музея за ислямско изкуство Мариум Чаундри отбелязва, че ръководството се старае да представи на посетителите красотата на исляма.

Искаме посетителите да могат за научат за красотата на исляма и да придобият основни познания за религията.“ – подчертава тя.

 

Източник: Islam.ru

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok