Екипът на варненското мюфтийство посети мюсюлманската общност в село Дъбравино

 

На 29 май (сряда) тази година временно изпълняващият длъжността районен мюфтия на Варна Нурай Шукри, придружаван от гост-имама от Турция Билял Арслан и Фахредин Молламехмед – секретар в мюфтийството, посетиха село Дъбравино (Община Аврен).

Екипът на Районно мюфтийство – Варна проведе среща с жените от местната мюсюлманска общност, която беше организирана от имама на селото Вели Реджеб. Присъстваха и деца от местния коран-курс.

По време на срещата гостите акцентираха върху значението на свещения месец Рамазан за мюсюлманите. Жените пък ги запознаха с проблемите на местното мюсюлманско население. Гост-имамът Билял Арслан направи прочит на откъс от Свещения Коран, след което бяха изпълнени и религиозни песнопения.

„В рамките на Националната благотворителна кампания за социално подпомагане на Главно мюфтийство под надслов „Бъди надежда за нуждаещ“ раздадохме 12 хранителни пакета на мюсюлмански семейства от село Дъбравино. Още 8 раздадохме на хора в нужда в село Попович (Община Бяла).“ – сподели за Grandmufti.bgсекретарят на варненското мюфтийство Молламехмед.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.