Експерти от Главно мюфтийство посетиха Духовно училище „Мирза Сеид Паша“ в Русе

 

На 30 май (четвъртък) 2019 година трима експерти от отделите „Образование“ и „Иршад“ към Главно мюфтийство бяха на работно посещение в град Русе.

В делегацията от Главно мюфтийство беше Амир Фелети – началник на Отдел „Образование“, както и експертите от Отдел „Иршад“ Ресим Шаматарев и Бахри Изет. Тримата посетиха русенското районно мюфтийство, където бяха посрещнати от домакина Юджел Хюсню и екипа му. Те обсъдиха въпроси, свързани с дейността на Районно мюфтийство - Русе по време на месец Рамазан, както и с организирането и провеждането на рамазанските вечери ифтар на територията на русенското мюфтийство.

„Целта на пътуването ни до Русе бе служебна визита на Духовно училище „Мирза Сеид Паша“ в града.“ – уточни за Grandmufti.bgБахри Изет. Той разказа, че пред учениците от Xи XIклас е бил изнесен семинар във връзка с подготовката и мотивацията им за участие в летните коран-курсове, които съвсем скоро ще бъдат стартирани от Главно мюфтийство. – „В рамките на работното посещение в русенското духовно училище проведохме и анкета сред учениците от IX, Xи XIклас, с която целяхме проучване на учебната среда“ – допълни още Изет.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.