Представители на отделите „Образование“ и „Иршад“ на работна визита в Шумен

 

На 29 май (сряда) тази година представители на отделите „Образование“ и „Иршад“ към Главно мюфтийство бяха на работно посещение в град Шумен.

Амир Фелети – началник на Отдел „Образование“, и експертите от Отдел „Иршад“ Ресим Шаматарев и Бахри Изет направиха посещение на местното районно мюфтийство, където имаха възможността да се срещнат с домакина Месут Мехмедов и с екипа му. Те обсъдиха въпроси, свързани с дейността на шуменското мюфтийство по време на месец Рамазан, както и с организирането и провеждането на рамазанските вечери ифтар на местно ниво.

 

Представителите на Главно мюфтийство посетиха и Духовно училище „Нювваб“ в града. Там Бахри Изет от Отдел „Иршад“  изнесе пред учениците от Xи XIклас семинар във връзка с подготовката и мотивацията им за участие в летните коран-курсове, които подготвя Главно мюфтийство. В рамките на работното посещение на шуменското духовно училище беше проведена и анкета сред учениците от IX, Xи XIклас, чиято цел бе да проучи учебната среда.

„Служебната ни визита в Шумен завърши с провеждането на ифтар, организиран от колегите от Отдел „Иршад“, на който присъстваха в тесен кръг студенти от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“.“ – каза за Grandmufti.bgекспертът от Отдел „Иршад“ Бахри Изет.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.