Благотворителен базар в подкрепа на ислямското образование провеждат децата в Рибново

 

Под ръководството на двете си преподавателки Фатме Кйойбаши и Фикрие Авдикова децата от двата целогодишни коран-курса в село Рибново провеждат днес, 31 май 2019 година, благотворителен базар. Той е част от националната кампания на Главно мюфтийство в подкрепа на ислямското образование в България, която вече за поредна година се организира по време на свещения месец Рамазан.

„Благотворителният базар се провежда в двора на новата джамия в село Рибново и ще продължи през целия петъчен ден днес, в самото навечерие на нощта Кадр.“ – каза за Grandmufti.bg районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед, който лично уважи инициативата по-рано днес.

На базара децата от двата коран-курса, които са повече от 200 на брой, продават благотворително домашно приготвени храни, сладкиши, аксесоари за дома, ръчно изработени лично от тях произведения на изкуството и много други.

Районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед припомни, че село Рибново винаги е в челната тройка по набирането на средства в рамките на различните социални и благотворителни кампании и инициативи на Мюсюлманско изповедание. Той призова всички хора, които са близо до Рибново или имат възможност, да уважат инициативата на малките мюсюлмани от двата коран-курса. Защото, както самите малчугани са написали на един от плакатите, който днес краси двора на новата джамия в родното им село… „Ръка, която дава, не обеднява.“

  

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.