Ифтар събра стотици хора в пловдивската „Имарет джамия“

 

В съботния рамазански ден на 25 май тази година пловдивската „Имарет джамия“ посрещна повече от 200 човека, които се събраха на рамазанска вечеря ифтар. Тя беше спонсорирана от Посолството на Република Турция у нас и реализирана със съдействието на Районно мюфтийство – Пловдив.

Ифтарът в малката джамия в центъра на Пловдив беше един от поредицата ифтари по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, които дава турското посолство у нас в различни населени места на страната.

По този повод официален гост на вечерята ифтар беше турският посланик д-р Хасан Улусой. Главно мюфтийство също беше представено -  от заместник главния мюфтия Бирали Мюмюн Бирали. Събитието беше уважено още от председателя на Общинския съвет Савина Петкова, главния секретар на Областната администрация Борислав Димов, както и от представители на различните етнически и религиозни общности от града под тепетата.

Приветствия към гостите на ифтара бяха поднесени от заместник главния мюфтия Бирали Мюмюн, турския посланик д-р Хасан Улусой и от председателя на пловдивския Общински съвет Савина Петкова.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.