Районно мюфтийство – Монтана организира рамазанска вечеря ифтар в село Попица

 

На 26 май (неделя) вечерта Районно мюфтийство – Монтана организира ифтар за мюсюлманите от село Попица (Община Бяла Слатина).

На рамазанската вечеря, която се състоя в двора на джамията в селото, присъстваха около 40 човека от местната мюсюлманска общност. Официални гости на събитието бяха заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, началникът на Отдел „Административен“ в Главно мюфтийство Бейхан Мехмед, както и Бахри Изет – експерт в Отдел „Иршад“.

Домакинът и районен мюфтия на Монтана Неджати Али приветства всички гости и представи официалните гости от Главно мюфтийство в София. Местните мюсюлмани бяха радостни да посрещнат заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов за втора поредна година в село Попица. Той, от своя страна, също поздрави присъстващите, като подчерта значението на братството в исляма – онова, което не зависи от разстояния и други подобни величини и което може да събере на една трапеза, както в тази вечер, хора от различни населени места, различна възраст, различен пол.

По време на срещата беше поставен акцент и върху предстоящите летни коран-курсове за деца, които организира Главно мюфтийство и които ще бъдат стартирани след края на месец Рамазан.

Домакинът Неджати Али се обърна към всички с пожеланието тези рамазански срещи да продължават и през идните години и да се провеждат по-често. Той изрази надеждата си, че с всяка изминала година повече хора ще осъзнават берекета, който носи със себе си свещеният месец Рамазан.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.