Ифтар за 400 човека беше даден в бургаското село Люляково

400 мюсюлмани се събраха на рамазанска вечеря ифтар в село Люляково (Община Руен) на 23 май (четвъртък) тази година. Основен спонсор на ифтара бе Истанбулската търговска камара, като събитието бе организирано от Районно мюфтийство – Айтос.

Официални гости на празничната вечеря бяха вицеконсулът от Генералното консулство на Република Турция в Бургас Джумхур Акгюн и аташето по социалните въпроси към консулството Шемсеттин Шимшек. Присъстваха също районният мюфтия на Айтос Селяхаттин Мухаррем и представителите на екипа му в айтоското районно мюфтийство.

Домакинът Мухаррем приветства всички гости с добре дошли и им благодари за това, че са се отзовали на поканата. Той изрази благодарностите си и към спонсора на рамазанската вечеря – Истанбулската търговка камара, за добродеянието.

Аташето по социалните въпроси към Консулството на Турция в Бургас Шемсеттин Шимсек също отправи приветствие към стотиците мюсюлмани, събрали се на обща рамазанска трапеза в Люляково. Той ги поздрави по случай месец Рамазан и им пожела щастливо посрещане на предстоящия празник Рамазан Байрам, който започва на 4 юни тази година.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.