Значително нараства броят на посетителите в музея на Джелаледдин Руми – Мевляна през месец Рамазан

 

С настъпването на Свещеният месец Рамазан е отчетен и значително завишен интерес към музея на известния суфи поет Джелаледдин Руми – Мевляна в турския град Кония.

Туристи от цял свят ежегодно посещават Музея на Мевляна, имащ огромно значение от гледна точка на историческото и културното наследство, както и за религиозния туризъм, предвид призива на Мевляна: „Ела, ела, който и да си - ела!“

Миналата година Музеят на Мевляна е бил на трето място сред турските музеи по посещаемост след дворците „Топкапъ Сарай“ и храма „Айя София“. Тогава културният център в Кония е бил посетен от 2 817 386 човека.

За първите четири месеца на 2019 година музеят на Мевляна е бил посетен от 745 000 човека, като през месец Рамазан техният брой е нараснал значително. По-голяма част от туристите, които го посещават, са от Китай, Тайланд, Индонезия, Малайзия и Южна Корея. Очаква се броят им да се увеличи още повече до края на месец Рамазан. 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok