Главният мюфтия бе гост на традиционния ежегоден ифтар на пловдивското мюфтийство пред „Джумая джамия“

 

За поредна година Районно мюфтийство – Пловдив съвместно с местното мюсюлманско настоятелство организира рамазанска вечеря  ифтар на открито в центъра на града под тепетата.

Тази година ифтарът се състоя на 22 май (сряда) пред централната „Джумая джамия“ в града и събра близо 200 човека. Сред официалните гости бяха главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи, генералният консул на Република Турция в България Хюсеин Ергани и още представители на турското консулство в Пловдив. Събитието бе уважено също от представители на местната власт, както и от представители на основните вероизповедания в град Пловдив.

Ифтарът бе съпътстван от рамазанска програма, която включваше приветствие от домакина и районен мюфтия на Пловдив Танер Вели. Поздрав към всички гости беше отправен и от официалния гост д-р Мустафа Хаджи. Представителите на различните вероизповедания имаха възможността да обсъдят темата за постите в основните монотеистични религии.

Специално за всички гости на тазгодишния ифтар пред „Джумая джамия“ в Пловдив организаторите бяха поканили и дервиш, който изпълни традиционния дервишки танц „Сема“.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.