Районно мюфтийство – Русе организира ифтар с учениците на Духовно училище „Мирза Сеид Паша“ в града

На 15 май 2019 година районният мюфтия на град Русе Юджел Хюсню бе домакин на рамазанска вечеря ифтар с учениците на Духовно училище „Мирза Сеид Паша“ в крайдунавския град.

Освен учениците на тържествената вечеря присъстваха още техният възпитател, както и гост - имамът от Република Турция Туруду Йълдъръм.

Рамазанското събитие бе открито официално с призива за мюсюлманската молитва, езан.

Районният мюфтия Юджел Хюсню като домакин изрази своята благодарност към всички гости за това, че са приели поканата му да бъдат заедно на вечерята ифтар. Той акцентира върху значението и  благодатта от раздаването в името на Всевишния. Хюсню поздрави всички присъстващи от името на председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и връчи на учениците подаръци, изпратени от Ахмед специално за възпитаниците на русенското духовно училище.

В края на рамазанската среща по повод традиционния ифтар учениците и представителите на Районно мюфтийство - Русе се разделиха с благопожелания и с надежда за провеждане на нови подобни срещи в бъдеще.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok