Набират се кандидати за участие в лятно училище за студенти мюсюлмани на тема „Ислямът в съвременния свят“

 

Центърът за съвременни науки със седалище в Сараево за девета поредна година организира лятно училище за студенти мюсюлмани от балканските страни. То ще се проведе в периода 16-24 август тази година и ще бъде на тема „Ислямът в съвременния свят“.

Както обикновено и този път участниците ще бъдат през половината от времето на лятното училище в Подгорица (Черна Гора), а през втората му част - в Сараево (Босна и Херцеговина).

Програмата ще се проведе на английски език, така че владеенето на езика е едно от основните изисквания към кандидат-участниците в нея. Тя е подходяща за студенти в бакалавърска или магистърска степен на обучение.

Фокусът на лекциите, дискусиите и останалите формати, които ще включва програмата, е насочен към основни аспекти на съвременната ислямска мисъл и исляма в Европа.

По време на 8-дневното училище за студенти участниците в него ще имат възможността да посетят с образователна цел различни градове на територията на Черна Гора и Босна и Херцеговина – Подгорица, Бар, Мостар, Сараево и Сребреница.

Лятното училище се организира със съдействието на Център за лично и професионално развитие – Сараево, Център за диалог „Al-Wasatiyya” – Сараево и Център за междукултурно разбирателство „Хоризонти“ – Подгорица. 

Кандидатите за участие следва да попълнят онлайн формуляр ТУК.
Крайният срок за кандидатстване е 26 май 2019 година.

За повече информация или връзка с организаторите, вижте ТУК.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.