Рамазанска програма от целогодишните коран-курсове в София

В навечерието на месец Рамазан, на 5 май тази година, децата от трите целогодишни коран-курса в столицата, ръководени от ваиза Фатме Хатип, представиха специална програма в централната софийска Джамия „Кадъ Сейфуллах Ефенди“. Тя бе посветена на настъпването на месеца на Корана. В събитието взеха участие 28 малчугани, които удивиха и разплакаха присъстващите с безупречно изнесената програма.

Официални гости на събитието бяха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, районният мюфтия на София Мустафа Избищали, Мехмет Генч – представител на Посолството на Република Турция в България, както и началници на отдели в Главно мюфтийство. За радост на децата сред присъстващите беше и тяхната бивша преподавателка Фатима Цинева.

Столичното мюфтийство изказа сърдечни благодарности на ваиз Фатме Хатип, на децата, на техните родители и всички присъстващи на това запомнящо се събитие.

„Молим Аллах Теаля да приеме труда на преподавателите в коран -курсовете, да възнагради родителите, които насърчават децата си към участие в тези курсове, а за самите деца - да бъдат от Неговите приближени раби, спечелили задоволството Му и на дунята, и на Ахирета!“ – с тази дуа Районно мюфтийство – София изрази задоволството си от реализираната предрамазанска програма и официално благодари на всички за участието в нея.  

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.