Имамите от цялата страна преминаха през подготвителни семинари за предстоящите летни коран-курсове

 

 

В рамките на един месец, от 31 март до 25 април тази година, Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство проведе поредица 5-дневни семинари за имамите от всички 20 районни мюфтийства в страната. Те се състояха в петте учебни бази към Мюсюлманско изповедание – в селата Делчево, Билка, Устина и в Рудозем и Момчилград.

„Целта на 5-дневните семинарни обучения, през които на групи от по 15-18 човека преминаха имамите от всички районни мюфтийства към Главно мюфтийство, бе да ги подготвим за предстоящите тази година летни коран-курсове – да получат сериозна подготовка, а също и мотивация за работа с децата.“ – сподели за Grandmufti.bgекспертът от Отдел „Иршад“ Бахри Изет, който бе и представител на организационния екип.

По думите му, в рамките на изминалия месец през подготвителните семинари са преминали общо близо 300 имами от цялата страна.

Те бяха обучавани от двама гост-преподаватели от Република Турция, от центровете за подготвяне на имами в градовете Бурса и Самсун. В преподавателския колектив бяха още Назиф Назиф – наместник районен мюфтия на Търговище, Екрем Ходжов – ваиз към Районно мюфтийство – Пловдив, Сунай Рамадан – ваиз към Районно мюфтийство – Айтос, Селви Караосманов – наместник районен мюфтия на Смолян,  Вахди Бозов – секретар на смолянското мюфтийство, както и Халил Ходжов и Бахри Изет от Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство.

На 10 април курсистите в разградското село Делчево бяха посетени официално от главния мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи. По време на визитата си той изнесе беседа пред имамите във връзка с предстоящите летни курсове по Коран в цялата страна.

В края на продължилото един месец провеждане на 5-дневни семинари за имамите у нас двамата гост-преподаватели от Република Турция бяха изпратени, като заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов им връчи благодарствени плакети и подаръци от името на Главно мюфтийство.

                    
Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.