Омбудсманът на България Мая Манолова посети централната джамия в грaд Кърджали

 

На 22 април (понеделник) тази година делегация начело с омбудсмана на Република България Мая Манолова направи посещение  на централната джамия на Кърджали.

По време на визитата си Манолова бе придружавана от областния омбудсман на Кърджали Расим Муса, кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, отец Петър и други местни общественици.

Делегацията бе посрещната от районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед заедно със заместниците му Насуф Халил и Ерхан Реджеб. Целта на посещението на националния омбудсман в град Кърджали бе свързана с организирането и раздаването на хранителни пакети на социално слаби хора, пенсионери и възрастни хора от региона.

Приблизително 250 хранителни пакета бяха раздадени в двора на църквата до училище „Отец Паисий“ под мотото „Великден за всеки”.

Също така бяха раздадени и 250 пакета на нуждаещи се мюсюлмани в двора на централната джамия на Кърджали под мотото „Подготовка за месец Рамазан“. Омбудсман Мая  Манолова и кметът на Общината имаха възможността да поздравят присъстващите мюсюлмани с предстоящия Свещен месец Рамазан. След мероприятието гостите посетиха и Районно мюфтийство - Кърджали като районният мюфтия имаше възможността да запознае делегацията със социалните дейности на Районно мюфтийство - Кърджали и на Мюсюлманско изповедание като цяло. В рамките на посещението бяха засегнати проблеми, свързани с прилагането на новия Закон за вероизповеданията.

В края на срещата районният мюфтия подари на омбудсман Мая Манолова българоезично издание на Свещения Коран и книгата, издадена от Главно мюфтийство  „Ислямът срещу насилието” . 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.