Районен мюсюлмански съвет – Разград проведе първото си заседание за годината

 

На 18 април (четвъртък) тази година от 10:00 часа се проведе първото за годината заседание на Районен мюсюлмански съвет – Разград. То се състоя в новия офис на районното мюфтийство в града.

Председателят на Районен мюсюлмански съвет – Разград и районен мюфтия на града Мехмед Аля приветства участниците в заседанието и ги запозна с дневния му ред. В това число бяха обсъдени подготовката за предстоящия месец Рамазан и участието в кампанията за подпомагане на ислямското образование в България.

Имамите обсъдиха също така подготовката за провеждането на тазгодишните летни коран-курсове и различните, свързани с това организационни въпроси. Засегната беше и темата за набирането на кандидати-ученици за Духовно училище „Мирза Сеид Паша“ в град Русе.

В рамките на заседанието бе представен отчет за състоялата се в края на изминалата 2018 година Национална кампания „Седмица на сираците”. Имамите обсъдиха и подготовката за провеждането на кампанията „Хадж 2019“, както и програмата за провеждането на масовото обрязване (сюннет), което се предвижда да бъде проведено през настоящата година.

Заседателите разгледаха също и наредбата за религиозни обреди и ритуали.

През предстоящата седмица Районно мюфтийство - Разград ще проведе работни заседания с имамите, председателите на мюсюлманските настоятелства, както и с жените ваизи от областта.

Състоялата се среща беше закрита с дуа и с благопожелания за спорен и изпълнен с благодат месец Рамазан 2019.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.