Районно мюфтийство – Монтана проведе априлско заседание с имамите

 

 

На 17 април (сряда) 2019 година районният мюфтия на Монтана Неджати Али свика редовно месечно заседание с имамите от региона. То се състоя в джамията „Осман Пазвантоглу“ в град Видин от 10:00 часа.

Заседанието беше открито с четене на откъс от Свещения Коран, след което районният мюфтия запозна присъстващите с  дневния ред на срещата.

„Направен беше анализ на дейността на имамите през изминалия месец, като всеки от тях представи своя месечен доклад за месец март. Разгледан и обсъден беше и въпросът за набирането на кандидати за трите духовни училища в страната, както и на кандидат-студенти за Висшия ислямски институт в София за академичната 2019/2020 година.“ – сподели за Grandmufti.bg секретарят на Районно мюфтийство – Монтана.

По информация на районното мюфтийство заседателите обсъдили още седмичните сохбети, които се провеждат в различните населени места в региона, представяйки и нагледен снимков материал.

„Един от акцентите на срещата беше подготовката за месец Рамазан и отслужването на теревих намаз, както и организирането на рамазанските вечери ифтар за местното мюсюлманско население. По този повод индиректно, по телефона в заседанието се включи и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Той поздрави имамите, като отбеляза, че с настъпването на месец Рамазан следва те да бъдат по-активни и „по-близко“ до хората, изпълнявайки служебните си и религиозни задължения и печелейки повече награди в този благословен период от годината.“ – сподели още секретарят на монтанското мюфтийство.

Имамите изчерпали дневният ред на срещата с обсъждането на стартиралата вече социална кампания на Главно мюфтийство, която се провежда под надслов „Бъди надежда за нуждаещ се“.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.