Районно мюфтийство – Монтана проведе априлско заседание с имамите

 

 

На 17 април (сряда) 2019 година районният мюфтия на Монтана Неджати Али свика редовно месечно заседание с имамите от региона. То се състоя в джамията „Осман Пазвантоглу“ в град Видин от 10:00 часа.

Заседанието беше открито с четене на откъс от Свещения Коран, след което районният мюфтия запозна присъстващите с  дневния ред на срещата.

„Направен беше анализ на дейността на имамите през изминалия месец, като всеки от тях представи своя месечен доклад за месец март. Разгледан и обсъден беше и въпросът за набирането на кандидати за трите духовни училища в страната, както и на кандидат-студенти за Висшия ислямски институт в София за академичната 2019/2020 година.“ – сподели за Grandmufti.bg секретарят на Районно мюфтийство – Монтана.

По информация на районното мюфтийство заседателите обсъдили още седмичните сохбети, които се провеждат в различните населени места в региона, представяйки и нагледен снимков материал.

„Един от акцентите на срещата беше подготовката за месец Рамазан и отслужването на теревих намаз, както и организирането на рамазанските вечери ифтар за местното мюсюлманско население. По този повод индиректно, по телефона в заседанието се включи и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Той поздрави имамите, като отбеляза, че с настъпването на месец Рамазан следва те да бъдат по-активни и „по-близко“ до хората, изпълнявайки служебните си и религиозни задължения и печелейки повече награди в този благословен период от годината.“ – сподели още секретарят на монтанското мюфтийство.

Имамите изчерпали дневният ред на срещата с обсъждането на стартиралата вече социална кампания на Главно мюфтийство, която се провежда под надслов „Бъди надежда за нуждаещ се“.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok