В Сирия откриват Международен център за противодействие на псевдорелигиозния екстремизъм

 

 

Мюсюлманските учени и богослови откриват в Сирия Международен научен образователен център за противодействие на псевдорелигиозния екстремизъм и тероризъм и изучаване на истинския ислям, съобщи министърът по религиозните въпроси на Сирия Абдусаттар Ал-Сейид.

„Ислям – аз имам предвид истинския, настоящия ислям - той няма никакво отношение към терористите. Например, които е убил един човек, както е казано в Корана, то сякаш е убил всички хора. Ние сега ще открием Антитерористичния международен център, за да може да покажем на целия свят как терористите опорочават истинските сури и айети от Свещения Коран.“ – каза още Ал-Сейид. Програмата за обучение в Антитерористичния център е разработена на основата на горчивия опит, през който е преминала сирийската държава, в това число и религиозните деятели - както мюсюлманските, така и християнските.

На практика те са изпитали всичко върху себе си – видели са всичките тези проблеми и ужаси, с които Сирия се е сблъсквала, вербуване на бойци и как те се вършили своята мръсна работа. В противоборство с това те са придобили много навици, които искат да споделят с нас. В рамките на ислямския център сирийските религиозни деятели имат намерението да си сътрудничат с учени и богослови от други страни и да споделят опит в борбата с тероризма.

  

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.