Представяне на книгата „Джумая джамия и Имарет джамия в Пловдив“

Районно мюфтийство и Мюсюлманско настоятелство Пловдив със съдействието на отдел „Издателство“ към Главно мюфтийство представиха книгата на проф. Любомир Миков „Джумая джамия и Имарет джамия в Пловдив“. Представянето на книгата се състоя на 3 декември (понеделник) в Културен център „Тракарт“ в Пловдив.

На събитието, редом с автора присъстваха и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, районният мюфтия на Пловдив Танер Вели, д-р Видин Сукарев от регионалния исторически музей и Ахмет Пехливан, представител на джамийското настоятелство в Пловдив. Програмата беше уважена и от представители на пловдивската община, пловдивския университет, журналисти и други учени и дейци от стария град. 

Тук е редно да се отбележи, че издаването на книгата съпътства подготовката на града за културна столица на Европа през 2019 година.

В представеното албумно издание на книгата се разглеждат трите съхранени мюсюлмански храмове - Джумая джамия, Имарет джамия и Ташкьопрю джамия, която се намира в близост до каменния мост на река Марица…

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok